Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πριγκίπισσα Μονονόκε - Princess Mononoke ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑΠριγκίπισσα Μονονόκε - Princess Mononoke ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο πρίγκιπας Ashitaka, μολυσμένος από την βαριά κατάρα Tatarigami, ξεκινάει ένα ταξίδι στην Δύση για να βρει θεραπεία για την ασθένειά του και να σώσει τη ζωή του.  Όμως εκεί μπλέκεται σε μια πικρή ιστορία πολέμου μεταξύ των ανθρώπων, που αποτελούν μια αποικία εξόρυξης (Tataraba) και των θεών του δάσους (Forest), που οδηγούνται από την Πριγκίπισσα Mononoke, μια κοπέλα μεγαλωμένη από λύκους, αποφασισμένη να προστατέψει το δάσος με κάθε κόστος.
Το μήνυμα της ταινίας είναι οικολογικό και αντιπολεμικό, καθώς επικεντρώνεται γύρω από τη μάχη ανάμεσα στους Αρχαίους Θεούς Προστάτες του Δάσους και τον Άνθρωπο, που εξαντλεί τους φυσικούς πόρους του Δάσους μπροστά στα μάτια ενός ουδέτερου παρατηρητή, του πρίγκιπα Ashitaka. Η ταινία αποτελεί μια από τις πιο προσωπικές ταινίες του δημιουργού της και δεν είναι σε καμία περίπτωση απλοϊκή. Ο κόσμος όπου εξελίσσονται όλα ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες και δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό.
http://turbobit.net/tl6xqatu9q0g/Princess Mononoke.avi.html

Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ

 
Powered by Blogger