Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΡΥΤΙΔΕΣ (2011) «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ» - ARRUGAS / WRINKLES «GREEK SUBS»

ΡΥΤΙΔΕΣ (2011) «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ» - ARRUGAS / WRINKLES «GREEK SUBS»

ΡΥΤΙΔΕΣ (2011)
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ» - ARRUGAS / WRINKLES «GREEK SUBS»

Ο κεντρικός ήρωας (Εμίλιο), με προχωρημένο αλτσχάιμερ βασανίζει και βασανίζεται από τον συγκάτοικο του (Μιγέλ). Ο Μιγκέλ είναι ο βλαχοδήμαρχος του ιδρύματος: εκμεταλλεύεται γνωρίζοντας τις αδυναμίες όλων και με χαμόγελο μπορεί να χειριστεί κάθε κατάσταση. Βαθιά όμως μέσα στην καρδιά του και πίσω από την απροκάλυπτη φιλαργυρία του υπάρχει ο φόβος του τέλους.

User's Review
Ίσως από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ήταν η ταινία Ρυτίδες που κάθε άλλο παρά την φθορά της στον χρόνο έδειχνε. Φρέσκο και συγκινητικό, ουσιαστικό και εύστοχο, παρουσιάζει την ιστορία μιας παρέας «παπουδίων» που βρίσκονται σε έναν οίκο ευγηρίας. Ο κεντρικός ήρωας (Εμίλιο), με προχωρημένο αλτσχάιμερ βασανίζει και βασανίζεται από τον συγκάτοικο του (Μιγέλ). Ο Μιγκέλ είναι ο βλαχοδήμαρχος του ιδρύματος: εκμεταλλεύεται γνωρίζοντας τις αδυναμίες όλων και με χαμόγελο μπορεί να χειριστεί κάθε κατάσταση. Βαθιά όμως μέσα στην καρδιά του και πίσω από την απροκάλυπτη φιλαργυρία του υπάρχει ο φόβος του τέλους. (Σε ένα κουτί κλεισμένο και κρυμμένο υπάρχει η λύση στο plan B που θα καταλάβει ότι έχει πάρει τη ζωή του λάθος). Ο φόβος του δεύτερου ορόφου (εκεί που είναι οι προχωρημένες καταστάσεις ασθενών) είναι ανάλογος με τον αρουραίο στο «1984». Ο Εμίλιο, πρώην υπάλληλος σε οικονομική υπηρεσία, γνωστός και με το ψευδώνυμο Ροκ(ε)φέλερ*, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να καταλήξει στον δεύτερο όροφο του τρόμου. Ο Μιγελ με πραγματική αγάπη θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσει παρέα του.

Οι μνήμες από το παρελθόν, τα όνειρα που τους συνέδεαν με την καθημερινή ζωή, η αγάπη για όσα ήρθαν και όσα θα φύγουν –μαζί με αυτούς- όλα δηλώνουν παρουσία μέσα από τις σκέψεις, τα όνειρα τους, τις αναμνήσεις τους. Ξέχασα να σας πω ότι όλο αυτό είναι φτιαγμένο σε κινούμενα σχέδια. Ακόμα και αν ο κύκλος της ζωής κοντεύει να κλείσει, το ζάχαρο έχει χτυπήσει λιμιτ απ, τα αρθριτικά τους εμποδίζουν να τρέξουν, η γερολαία τα πάει περίφημα. Να λοιπόν μια ταινία για το Αλτσχάιμερ που κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει! * (Ισπανική εκφορά του Ροκφελερ).


Title: Arrugas
AKA: Wrinkles
Year: 2011
Original title: Arrugas
Runtime: 1 hour, 29 minutes
Country: Spain
Language: Spanish | Gallegan
Subtitles: Greek (.srt)
Genre: Animation | Drama
Director: Ignacio Ferreras
Cast
George Coe ... (voice)
Tacho González ... (voice)
Álvaro Guevara ... Miguel
Casey E. Lewis ... Doctor (voice)
Tyler Merna ... Young modesto (voice)

ΡΥΤΙΔΕΣ (2011) «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ» - ARRUGAS / WRINKLES «GREEK SUBS»

Source: Internet
Group/Ripper: Castellano
Video Format: avi XVID MPEG-4 Visual
Video Bitrate: 1119 Kbps
Frame Rate: 25.000 fps
Aspect Ratio: 16:9
Resolution: 720 x 406
Bits/(Pixel*Frame): 0.153
Audio Format: AC-3
Audio Bitrate: 448 Kbps (6 channels)
Sampling rate: 48.0 KHz
Text Format: UTF-8

Κατεβάστε εδώ:
rutides2011.rar

Κωδικός αποσυμπίεσης των αρχείων rar:
thelwseires

Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ

 
Powered by Blogger