Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ {2002} - THE PRINCESS AND THE PEA «ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ THE PRINCESS AND THE PEA

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ {2002} - THE PRINCESS AND THE PEA «ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»



ΥΠΟΘΕΣΗ:
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας πρίγκιπας, που ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Όμως, αυτή θα έπρεπε να ήταν αληθινή πριγκίπισσα. Και ο πρίγκιπας πάντα έβρισκε κάτι στις κοπέλες που γνώριζε, που δεν ήταν όπως θα έπρεπε να ήταν. Ένα απόγευμα & ενώ έξω μαινόταν τρομερή καταιγίδα, ένας χτύπος ακούστηκε στην πύλη του παλατιού. Όταν άνοιξε ο βασιλιάς, είδε με έκπληξη να στέκεται μπροστά του μια κοπέλα.
Τα μαλλιά της και τα ρούχα της ήταν μούσκεμα από τη βροχή και το παρουσιαστικό της αρκετά ταλαιπωρημένο. Όμως η κοπέλα ισχυριζόταν πως ήταν πριγκίπισσα. Αποφασισμένη να μάθει για λογαριασμό του γιου της αν ήταν πράγματι πριγκίπισσα, η μητέρα του πρίγκιπα, χωρίς να πει τίποτα, πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου θα φιλοξενούσαν την κοπέλα, πήρε όλα τα στρωσίδια από το κρεβάτι και έβαλε ένα μπιζέλι στον πάτο του κρεβατιού. Κατόπιν πήρε είκοσι στρωσίδια και τα έβαλε πάνω από το μπιζέλι. Μετά πρόσθεσε άλλα είκοσι πουπουλένια στρώματα πάνω από τα στρωσίδια. Σε αυτό το κρεβάτι, η πριγκίπισσα κοιμήθηκε το βράδυ. Όταν ξημέρωσε, την ρώτησαν πώς είχε κοιμηθεί. Η κοπέλα είπε πως δεν μπόρεσε να κλείσει μάτι όλη νύχτα καθώς αισθανόταν πως ήταν ξαπλωμένη πάνω σε κάτι τόσο σκληρό ώστε να είναι μελανιασμένη σ’ όλο της το σώμα. Έτσι τώρα, όλοι ήξεραν πως επρόκειτο για μια αληθινή πριγκίπισσα, επειδή ένοιωσε το μπιζέλι, παρόλο που εκείνο βρισκόταν κάτω από είκοσι στρωσίδια και είκοσι πουπουλένια στρώματα. Και μόνο μια αληθινή πριγκίπισσα θα μπορούσε να το αισθανθεί…

ΣΥΝΟΨΗ:
Ο Σεμπάστιαν, το σοφό κοράκι που αναλύει τα μπιζέλια προσπαθώντας να βρει τη λύση σε ένα αρχαίο χρησμό που προμηνύει τη καταστροφή του βασιλείου από τον ζηλόφθονα αδελφό του βασιλιά, ισχυρίζεται ότι : «Η πραγματική αρχοντιά βρίσκεται μόνο μέσα σε μια αγνή καρδιά». Σε αυτή τη μεταφορά του ομώνυμου, κλασσικού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παρακολουθούμε την ιστορία της Ντάριας, μιας πραγματικής πριγκίπισσας που μετά τη γέννηση της, εκδιώκεται στα δάση και μεγαλώνει σα μια φτωχή χωριατοπούλα. Ο δρόμος της Ντάριας, θα διασταυρωθεί με του Ρόλο, ενός πρίγκιπα από το διπλανό χωριό και φίλου του Σεμπάστιαν που ψάχνει κι εκείνος τη λύση στο μυστήριο του μπιζελιού. Ενώ οι δυο νέοι ερωτεύονται, το μυστήριο λύνεται και η αγνότητα της αγάπης θριαμβεύει!

 Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής 2002
Υπότιτλος:
Μην Υποτιμάς Τη Δύναμη Ενός Λαχανικού
   Σκηνοθέτης:
Μαρκ Σουάν
Συγγραφείς: Forrest S. Baker III και Ken Cromar

Το 2004 και 2003 πήρε 2 βραβεία στα "Award of Excellence" και το 2003 προτάθηκε ως καλύτερη ταινία animation για όλη την οικογένεια στο "Young Artist Award".


Εκπληκτική δημιουργία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν!











Μορφοποίηση : AVI
Μέγεθος αρχείου : 701 MiB
Duration/String : 1h 25mn
Συνολικό BitRate : 1 142 Kbps
Κατεβάστε εδώ:
HPRIGGIPISAKAITOMPIZELI.avi

Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ

 
Powered by Blogger